Omgeving

TUIN
Als gast heeft u de beschikking over een eigen deel van onze grote vogelrijke tuin, met daarin een ruim terras en een vijver met kikkers. Op elk moment van de dag kunt u zowel op een zon- of schaduwrijke plek heerlijk hiervan genieten met bijvoorbeeld een stuk huisgemaakt gebak. Als u het van te voren aangeeft kan de gastvrouw eventueel zorgen voor een kleine High Tea.

FIETSROUTES
Vanuit Het Huis van ROOD kunt u verschillende wandel- en fietsroutes volgen, met de kano de Berkel afvaren, een scooter , ( elektrische ) fiets, tandem of mountainbike huren.

Er zijn 2 fietsroutes vanuit onze B&B gemaakt; één naar het natuurgebied het Lankheet nabij Haaksbergen en één over de grens door 5 Duitse dorpen. Waarbij u o.a. in Zwillbroek de flamingo kolonie kunt bezoeken. Er is ook een 36 km lange route langs de grenspalen van het oudste stukje grens tussen Oost Gelderland en West Münsterland.

Tussen Rekken en Dinxperlo werden 250 jaar geleden 186 stenen grenspalen met beider wapens erop geplaatst. Deze grens is daarna niet meer gewijzigd.

Vanuit onze B&B kunt u deze route starten.

WANDELROUTES
De volgende wandelmogelijkheden zijn er direct vanuit onze B&B :
* Naar de Berkel over het nieuwe trekpontje.
* Langs de Berkel naar Eibergen.
* Twee wandelingen door het coulisselandschap rondom Rekken.
* Naar de grens; hier loopt het oude komiezenpad en het trekvogelpad.
* Richting Haaksbergen naar het prachtige natuurgebied het Lankheet.
* Of dichter bij huis ; naar de privé theetuin Papillon, dichtbij het      natuurzwembad in Rekken.
* Naar het privé museum “de Sfeer van Weleer ” in Rekken.